Akersborg Daff

Daff

Navn: Akersborg Daff
Reg: N 03278/04
Født: den 21.Marts 2003
HD status: E
Øjenspejling: FRI som voksen

Daff er avlet af Jaran Knive i Norge. Hans forældre er begge fantastiske arbejdshunde og blandt de mest vindende konkurrencehunde i Europa. Daff's mor Lynn har vundet Continental ikke mindre end 4 gange, og hans far Tweed behøver ikke nærmere præsentation. Med sin ejer Tony Ottesen har den vundet og været placeret overalt i Europa de sidste mange år.

Daff startede sin tilværelse med at flakke lidt omkring inden han - nærmest ved et tilfælde - havnede hos os på Strærup Fårebrug.

Her har han fundet sin faste plads ved Rikkes side - og om så verden falder sammen omkring os er det eneste der er helt sikkert at denne plads forlader han aldrig igen.

Han passer som fod i hose til Rikke, og han har været hendes faste følgesvend, bedste ven og altid uundværlige makker i arbejdet i mange år - hvor Rikke er er Daff, og hvis Rikke ikke er omkring ligger Daff i sin kurv og venter på hende.

Daff er nu pensioneret og nyder en tilværelse som konge over Strærup Gods - han følger stadig Rikke omkring hvorend hun går og står, og får også stadig lov til at løse et par små opgaver, som han udfører med en unghunds iver.

Men hans dårlige hofter har indhentet ham, og han tåler derfor kun små lette opgaver, og er trukket ud af al konkurrencesport, men han er stadig så glad som dengang han var unghund og alderen har giver visse privilegier - således trisser han hver morgen op ovenpå for at få en lille lur i sengen hos Rikke når HJ er stået op.

[Se Daff's stamtavle her.]