Sidste nyt

06.01.2012

Hunde til salg

Hvalpe
7 pragtfulde hvalpe efter fantastiske arbejdende forældre. Der er 3 tæver og 4 hanner.

Mor er Kvik. Hun er en pragtfuld brun/hvid tæve efter Angie og Don. Hun er den mest samarbejdsvillige og positive hund jeg nogensinde har haft - hun byder sig til og byrder sig til og slår knuder på sig selv for at stille dig tilpas. Hun er utrolig let at træne - lærer tingene lynhurtigt og hun har det mest fantastiske temperament. Får man bare 25% af Kvik i hendes afkom får man en fuldstændig enestående hund til enhver form for konkurrencesport.

Vi lavede samme kombination sidste år og alle de hvalpe har arvet hendes temperament og samarbejdsvilje.

Far er Tam. Han er 5 år gammel og er blevet importeret fra Wales i August sidste år. Han er en den bedste arbejdshund jeg har haft - han flytter simpelthen ALTING. Selvom han er en utrolig stærk hund er han lydhør og vil gerne samarbejde. Han har et dejligt temperament - er altid glad og imødekommende og går til alle opgave med krum hals.

Jeg kvalificerede ham til Continental 2011 hvor han blev nummer 30. Desuden blev han nummer 3 til Danish National 2011.

Begge forældre er naturligvis øjenspejlet uden anmærkninger - og begge forældre har A hofter.

Hvalpene bliver registreret i både DKK og ISDS - bliver øjenspejlet når de er 7 uger. De er født indenfor og vokser også op i huset og bliver præget på alt hvad der sker i en normal husholding - incl. børn og andre hunde.

Prisen er 8000,- incl moms.

Hvis du er interesseret i en arbejdshund så bemærk at disse er momsregistreret så momsen kan trækkes fra da man kan trække sin hund ind over bedriften.

Man kan følge hvalpene i hele perioden her:
http://bordercolliehvalpe.blogspot.com/

Kvik og Tam

Tod
Tod er efter Kvik og Tam - han er 13 mdr gammel og lige startet på får.

Han er en dejlig hund - samarbejdsvillig og med masser af gåpåmod. Han har samme skønne temperament som sine forældre, og den eneste grund til at han skal sælges er, at vi ikke har tid til unghunde som det ser ud nu.

Tod er registreret i både DKK og ISDS og øjenspejlet fri som hvalp.

Tod - 13 mdr gammel

Sweep
Sweep er 2 år gammel og importeret fra Wales i september 2011.

Han er efter Glyn Jones's (LLarnamon) Zac og en helsøster til Aled Owens Roy.

Han er en sød og ukompliceret hund, der er let at træne.

Han er klar til klasse 1 og vil være en fuldstændig fantastisk hund for en mindre fåreavler eller en urutineret handler, fordi han er så samarbejdsvillig og let at træne.

Sweep


01.12.2010

Hunde til salg

7 pragtfulde hvalpe efter fantastiske arbejdende forældre. Der er 5 tæver og 2 hanner.

Mor er Kvik. En rød/hvid tæve der trods sine bare 2 år allerede har vist fuldstændig enestående kvalitet. Hun er den mest samarbejdsvillige og positive hund jeg nogensinde har haft - hun byder sig til og byrder sig til og slår knuder på sig selv for at stille dig tilpas. Hun er utrolig let at træne - lærer tingene lynhurtigt og hun har det mest fantastiske temperament. Får man bare 25% af Kvik i hendes afkom får man en fuldstændig enestående hund til enhver form for konkurrencesport.

Far er Tam. Han er 4 år gammel og er blevet importeret fra Wales i August. Han er en enestående arbejdshund - den bedste jeg endnu har haft - han flytter simpelthen ALTING. Selvom han er en utrolig stærk hund er han lydhør og vil gerne samarbejde. Han har en dejligt temperament - er altid glad og imødekommende og går til alle opgave med krum hals.

Vi er trods den korte tid vi har haft ham her i Danmark allerede så imponeret af ham at vi beholder 2 af hans hvalpe fra dette kuld.

Begge forældre er naturligvis øjenspejlet uden anmærkninger - og begge forældre har A hofter.

Hvalpene bliver registreret i både DKK og ISDS - bliver øjenspejlet når de er 7 uger. De er født indenfor og vokser også op i huset og bliver præget på alt hvad der sker i en normal husholding - incl. børn og andre hunde.

Prisen er 7500,- incl moms.

Hvis du er interesseret i en arbejdshund så bemærk at disse er momsregistreret så momsen kan trækkes fra da man kan trække sin hund ind over bedriften.


31.07.2009

Hunde til salg

Vi har stadig 2 dejlige hvalpe til salg fra kuldet mellem Nell og Jim.

Der er en tæve og en han - begge er sort/hvide - helt klassiske i deres aftegn. Begge er meget imødekommende og nogle dejlige nysgerrige små trolde.

Desuden har vi en stor flot unghund efter Don og Angie til salg.

Djef er 8 måneder gammel. Han er sort/hvid, korthåret og en stor kraftig hanhund.

Han er tændt på fårene og helt klar til at gå i gang med at træne. Han har kun været ude ganske få gange men har ser ud til at have en god naturlig balance og virker som en meget samarbejdvillig hund, der har masser af tryk. Kort sagt så er han lige til at gå til.

Han har et vidunderligt temperament og er udadvendt og vant til at gå i en flok. Han er superfin overfor andre hunde - i det hele taget en hund, der er i orden hele vejen igennem.


22.05.2009

Nells hvalpe er født

Onsdag den 20. maj var dagen hvor Nells hvalpe dukkede op. Og det skete så hurtigt at vi næsten ikke nåede at følge med.

Omkring kl 18 begyndte hun at være urolig og kl 18:30 dukkede den første hvalp så op. Fødslen gik ganske udramatisk - Nell nåede at hygge sig og sove lidt mellem veerne og allerede kl 22:15 var hun færdig, og i kassen lå ikke mindre end 8 smukke velskabte hvalpe. 4 tæver og 4 hanner.

Der er billeder og detaljer i hvalpebloggen, hvor man også vil kunne følge dem de næste par uger.


01.05.2009

Nell venter hvalpe

Nell er blevet parret med Tina Palm's Jim (Cheviolet George) der er en skotsk avlet hund efter supergode arbejdende forældre. Jim er kuldbror til Jamie, der tidligere tilhørte Bobby Dalziel, der vandt den første åbne klasse med Jamie da han var 11 mdr.

Jim er en helt fantastisk hund. Foruden at være billedsmuk har han det mest fantastiske temperament, han er en fremragende arbejdshund med flot stil og utrolig samarbejdsvillig. Desuden er han en pragtfuld familiehund.

Man kan følge hvalpene i hele perioden her:
http://bordercolliehvalpe.blogspot.com/


Lidt resultater

Indrømmet - jeg har ikke været så fantastisk effektiv i min opdateringer. Men det betyder ikke at der har været fuldstændig stille på konkurrencefronten.

Daff har haft et rigtig godt år med fine resultater, her kommer en oversigt over de vigtigste:

 • Vinder af torsdagens weektrial i Holland ved Dutch Open
 • Nummer 6 ved de indledende runder til Nordisk Mesterskab, hvilket kvalificerede ham til finalen (han var i øvrigt bedste danske hund i kvalifikationen)
 • Nummer 21 til Europamesterskaberne i Tyskland
 • Nummer 4 ved Danish National
 • Nummer 5 i vinterens kvalifikationer hvilket betyder at han igen i 2009 er udtaget til landsholdet der skal til EM i Schweitz i september

29.11.2008

Angie og Dons hvalpe er født

I tirsdags fødte Angie 5 store og flotte hvalpe. Mor og børn har det godt og hvalpene vokser som de skal. De er alle store og livskraftige.

Billeder og nyt kan ses her i hele perioden: http://bordercolliehvalpe.blogspot.com/


22.11.2008

Klar til hvalpene

Så er det lige ved at være op over - Angie er højdrægtig og hvalpene kommer en af de nærmeste dage.

Jeg har oprettet en blog hvor alt nyt om hvalpene bliver opdateret, da dette er en noget hurtigere måde at opdatere på.

Den kan ses her: http://bordercolliehvalpe.blogspot.com/


16.03.2008

Daff er udtaget til EM

Efter en spændende 5. kvalifikationskonkurrence er landsholdet til EM 2008 nu udtaget, og Daff formåede at forsvare sin placering og er derfor blevet udtaget til EM i Tyskland i August.

Dette betyder samtidig at han også er kvalificeret til Nordisk Mesterskab og Danish National.

Trods et skuffende sidste gennemløb lykkedes det lige akkurat at kvalificere Don til Nordisk Mesterskab, og der er heldigvis nogle måneder til dette mesterskab, så der er en god chance for at forbedre en række ting inden da.


Foto er taget af Rikke Jensen.


20.11.2007

HD resultater på Swift

Ballyglass Swift er blevet HD fotograferet og billederne er blevet vurderet til A.

Det er naturligvis dejligt, såfremt vi senere vælger at sætte hende i avl.

Rikke er for alvor gået i gang med at træne hende og efter en lidt langsom start ser det nu ganske lovende ud. Hun har en god forståelse for fårene og hun er ekstrem let at træne.

Hun er en ret blød hund og reagerer på selv det allermindste pres, men det ser indtil videre ud til, at hun fungerer fantastisk godt sammen med Rikke.

Det er naturligvis endnu alt for tidligt at sige noget om hendes kvalitet, og hun bliver naturligvis kun sat i avl hvis hun viser sig at være en god arbejdshund.


20.11.2007

Delresultater til EM kvalifikationen

Der mangler stadig en kvalifikationskonkurrence, så meget kan ske endnu, men efter de første 4 konkurrencer ligger Rikke og Daff på en 6. plads.

Skulle det lykkedes hende at holde denne placering efter den sidste konkurrence kvalificer de sig til næste års Europamesterskab i Tyskland.

Resultaterne indtil videre burde også betyde at uanset resultatet i sidste konkurrence, så er Daff allerede sikker på holdet til Nordisk Mesterskab næste år.


18.10.2007

Ny hund på godset

Så blev det ENDELIG tid til opdatering igen.

Først og fremmest har Hans Jørgen endelig fundet en afløser for Spunky. Det er blevet en dejlig korthåret sort/hvid tæve på 3 år fra Irland.

Hun hedder Angie og er efter Jim Croppers Dan. Det er meningen at hun skal være den nye avlstæve hos os, og vi regner med at parre hende med Don engang næste år.

Som I sikkert har opdaget så er det ENDELIG lykkedes for mig at få tid til at indlæmme hundene på Fårebrugets hjemmeside, så nu er designet ENDELIG ens. Der mangler lidt småting rundt omkring, men det bliver nok løst hen af vejen.


01.08.2007

Beretning fra ferien - advarsel det er en gang pral

Hvis der skulle være en enkelt person her i verden jeg IKKE har fået det fortalt til :O), så kommer her sidste nyt fra konkurrencefronten.

DAFF - VERDENS ALLERBEDSTE MEST VIDUNDERLIGE HUND - vandt 2 åbne klasser i forbindelse med Dutch Open 2007.

Han vandt mandagens weektrial - en ret svær bane og omkring 60 ekvipager til start. Jeg startede forholdsvis tidligt - sikkert mit held, for der blev MEGET varmt i løbet af dagen.

Jeg havde selv en ret god fornemmelse af at han havde gået ganske fint - men tænkte ikke mere over det og tog ind til byen for at handle.

Da vi kom tilbage ville vi egentlig bare have set lidt flere inden vi tog hjem, men da jeg kom tilbage til banen ville jeg lige lure min point, og sekretæren grinede og sagde: Det holder endnu...

ØHHH hvad holder lige? jeg fattede ikke en bjælde - men så var vi jo nødt til at blive. På det tidspunkt havde der været ca 30 inde så der manglede stadig halvdelen og deriblandt ret mange af de virkelig seje drenge.

Jeg skyndte mig at skrive til ALLE og sige "Lige nu fører jeg" men regnede ikke med andet end det.

Men den holdt sq hele vejen hjem.

Præmieoverrækkelsen var først tirsdag aften, og alle mine vidunderlige søde og dejlige venner havde i smug indkøbt en badebold og et fint håndklæde til mig og så fejrede de sejren ved at give mig buksevand...

Tvivlsom fornøjelse vil nogen måske tænke, men jeg synes det var stort at vinde min første åbne klasse og jeg var meget lykkelig for, at alle glædede sig sammen med mig og havde gjort deres til at gøre det til noget særligt.

Om tirsdag fik Daff en fortjent hviledag - og onsdag slog han så til igen :O)

Det var en Hollandsk bane - hvilket betyder at der er en masse forhindringer på den som man skal løse sammen med sin hund. Fårene skulle først hentes, så bringes gennem et kryds af grinder - først den ene vej og så den anden. Dernæst skulle de læsses på en trailer og tages ned derfra igen, så igennem et fodbad. Så skulle de gå på en "vej" hvor der kostede point hvis de kom udenfor markeringerne og til sidst skulle de sættes i en fangefold.

Jeg havde startet først med Don og her havde jeg selv kvajet mig ved krydset. Det var jeg ret sur på mig selv over, så da jeg skulle starte med Daff var jeg meget meget tændt og indstillet på at nu skulle de f..... få at se hvad vi kunne præstere.

Og Daff var VIDUNDERLIG gjorde alting faktisk før jeg tænkte det - så da jeg kom ud havde jeg en ret god fornemmelse af at der var virkelig ikke meget at sætte fingrene på.

Og det skal jeg så ellers hilse og sige at dommeren heller ikke syntes - han gav os nemlig 150 point ud af 150 mulige.

Det hedder i fagsproget "Clean Sheet" og det er faktisk noget jeg har læst om men aldrig set selv, så jeg var fuldstændig oppe at ringe.

Endnu engang guld til vidunderlige DAFF.

Torsdag kom jeg ned på jorden igen - ingen af hundene gjorde det specielt godt.

Fra Holland tog vi til Irland hvor vi skulle starte en ret stor konkurrence. De 24 bedste fra fredag og lørdag gik videre til en semifinale og derfra gik de 10 bedste igen videre til en finale.

Jeg startede lørdag men da vi kom ud på pladsen og så nogle af de andre deltagere samt de point der var blevet givet om fredagen, blev jeg enig med mig selv om, at jeg nok burde drage bort i en farlig fart.

For pokker da også de er gode derover - om fredagen havde 13 ud af 28 fået mere end 90 point (af 100)

Nå for at gøre historien kort - Daff var vidunderlig igen og vi formådede akkurat at komme med i semifinalen.

Jeg var ellers sikker på at jeg ville have gjort Danmark OG kvindelige handlere (jeg var den eneste af slagsen) helt til grin, men det gjorde jeg absolut ikke, og mange kom hen og sagde særdeles pæne ting om Daff.

I semifinalen gik Daff måske det bedste han nogensinde har gået men desværre lavede jeg en KÆMPE KÆMPE brøler ved 2. grinde og vendte fårene for tidligt. Alle stod bare med åben mund og tænkte WHAT THE FUCK IS SHE DOING, og dommeren rystede på hovedet og tog 10 point fra mig.

Suk altså for jeg manglede bare 7 så var jeg kommet med i finalen, men alle var alligevel ganske imponerede - og jeg blev faktisk nummer 12.

Dette resultat er nok det jeg er mest stolt af selvom det måske ikke lyder helt så fantastisk som det faktisk føltes.

Jeg havde lige en ganske kort fornemmelse af hvordan det er at lege med hos de hårde drenge....

Det er rigtig fedt, og nu er det eneste jeg har lyst til at få lov til at lege med igen...


30.03.2007

Hvalpene er på vej

For jer natteravne, der ikke har andet at give jer til end følge med på min hjemmeside, vil jeg opdaterere løbende i løbet af natten. Det holder mig beskæftiget, så jeg ikke generer Spunky mere end højest nødvendigt :O)

Kl. 00:21 Temp har fløjet op og ned hele det sidste døgn, men nu tror jeg den er her, Spunky tramper ind og ud, ligger skiftevis i alle skabene, halser og er generelt urolig.

Kl. 01:20 Her går det stærkt - nærmest ingen opblokning - hun blev urolig kl 23:30 - nærmest ingen veer - men vi har allerede fået 2 tæver.

Det ser ud til at komme til at gå ligeså let og smertefrit som de andre gange. (Håber jeg....)

Kl. 01:35 Endnu en tæve - det går simpelthen lige efter bogen :O)

Kl. 02:08 Endnu en tæve - uha vi bad godt nok Spunky om mange tæver - men hvem havde troet at hun var SÅ lydig.

Gad vide hvor mange der er endnu - man kan endnu ikke se på hende at der er kommet noget ud :O)

Kl. 06:20 Lidt forsinket opdatering - men der er kommet 7 tæver og en enkelt han.

Kl. 10:00 Jeg tænkte at nu var hun færdig og snuppede en lille lur. Hvorefter jeg ringede til Erik og berettede om de søde 8.

Dernæst gik jeg ovenpå for at beundre de søde 8, men det passede ikke rigtigt. 5 sov under tæppet og 4 lå og pattede??? Der var kommet endnu en hanhvalp mens jeg sov, men jeg tror at nu er hun færdig, og resultatet for hendes sidste kuld blev altså 9 stk, 7 tæver og 2 hanner.

Også en værdig afslutning for Moss, det er jo hans sidste kuld på dansk jord, idet han har nået matadorstatus som en af de mest benyttede avlshanner og derfor ikke længere kan stå til rådighed for danske tæver.


26.02.2007

Ny hund på godset

Så er vi vendt hjem fra Irland med vores nye tæve Swift. Hun er 6 mdr gammel og avlet hos Con McGerry.

Hun er efter ISDS 255212 Dan. Dan vandt Irish National i 2004.

Og ja du har set helt rigtigt - det er et blåt øje. Jeg har jo savnet de søde blå øjne siden Cap rejste, så det er er DEJLIGT igen at have en "Blue Ygnar" i huset :O)

Swift

Floss er nu blevet afleveret til sin nye ejer - det er var ikke det sjoveste jeg har været med til. Tror det er sidste gang jeg beholder en hund i 10 mdr inden jeg afleverer den.

Vores nye hvalp My er blevet født hos Tony Ottesen - hun vokser sig stor og fræk og vi går bare og venter på, at hun skal blive stor nok til at komme hjem.

Endelig har Spunkys appetit nu nået ukendte højder - det er plejer at være et sikkert tegn på, at hun venter sig. Man kan endnu ikke se noget på hende, men det varer nok heller ikke så længe endnu.


16.01.2007

Spunky er kommet i løbetid

Så er det snart tid til småfolk på godset igen. Spunky er kommet i løbetid og skal parres med Moss i slutningen af næste uge. Det betyder at der ventes småfolk omkring 1. april.

Dette er endegyldigt det ALLER sidste kuld Spunky skal have, så vil man have en hvalp efter hende, så er dette altså den absolut sidste chance.

Hendes hvalpe har indtil nu vist sig at have samme fantastiske temperament som hende - de har alle været sunde og raske og de arbejder alle godt.

De er ikke særlig hårde hunde og meget meget samarbejdsvillige, og derfor lette at handle også for urutinerede handlere.

De vil først og fremmeste blive solgt til steder hvor de skal arbejde.

Hvis du er interesseret i en hvalp fra dette kuld er du velkommen til at kontakte os på telefon 40 59 08 43.

Hvalpe fra første kuld


10.12.2006

ENDELIG opdatering

Man skal ikke nødvendigvis opdatere sin hjemmeside hver dag, men jo det er er nok lige sjældent nok jeg får det gjort for tiden - det skal jeg ærligt indrømme.

Men her kommer der lidt forskelligt nyt - lidt i blandet rækkefølge, men jeg forsøger at få det hele med.


Cap er solgt

Ja det måtte jo ske - den søde charmerende blåøjede BC på størrelse med en moderne sportspony lavede simpelthen så mange ulykker, at vi ikke kunne nå at rydde op efter ham.

Han udviklede sig til en fremragende arbejdshund, men han krævede til gengæld også arbejde hver eneste dag og helst hele dagen for at sove roligt om natten. Vi vurderede at der ikke var arbejde nok til ham hos os, så han er nu i Norge hvor han er hos en bonde med 600 dyr, der græsser på fjeldene.

Vi har hørt at han er kommet godt derop og er faldet til i det Norske.


Hans Jørgen har overtaget Spunky

Og det går faktisk rigtig godt. Efter en lidt svær start, hvor hun overhovedet ikke kunne forstå at hun ikke længere skulle løbe til mig, er de ved at finde melodien sammen, og det ser ganske fornuftigt ud.

Til landskonkurrencen i September blev de nummer 3 i klasse 1, og til den netop overståede juletrial blev de nummer 4. (også i klasse 1)

Spunkys datter Fly vandt i øvrigt klassen. Stort tillykke og held og lykke videre i klasse 2.

I det hele taget går det godt for Spunkys afkom - Janne Litgovs Wilma klarer sig også rigtig fint, og blev bl.a. nr. 2 i klasse 1 om søndagen til landskonkurrencen.


Don har debuteret i åben klasse

Don begynder efterhånden at se rigtig rigtig fornuftig ud. Derfor besluttede vi at han skulle have lov at debutere i årets kvalifikationskonkurrencer.

Han lagde rigtig fint ud på Rømø og gennemførte alle momenter med ganske fornuftige point. Særlig var jeg meget glad for at han faktisk fik 8-9-9 i de 3 sidste momenter, set i lyset af de store problemer vi har haft med at lære ham at dele.

I Gudme valgte jeg at opgive med ham, da banen var for svær og i strid modvind - Don havde på det tidspunkt ingen fløjtekomandoer.

Dem har jeg brugt det sidste stykke tid på at lægge på ham, og de virker efterhånden rigtig godt, så jeg glæder mig meget til at se, hvordan 2007 former sig for ham.


Hvalpe på vej

2007 bliver i det hele taget spændende. Vi skal jo til Irland og aflevere Floss i februar, og med os hjem har vi Swift - en tævehvalp efter Con McGerry's dejlige Dan.

Desuden kommer der forhåbentlig endnu en tævehvalp til godset i slutningen af marts - idet vi har bestilt en hvalp efter Tony Ottesens fantastiske ny tæve Jen og Bob.


Daff er stadig dejlig...

Og stadig ubestridt førstehunden på godset. MEN MEN MEN præstationerne jeg har opnået med ham er stadig alt alt for svingende, og jeg har problemer med både optag og drivning. (okay okay jeg har nok problemer hele vejen rundt - optag og drivning er bare de største...)

Vi arbejder videre med det - fejlene må naturligvis tilskrives mig og min manglende erfaring - jeg kan bare ikke blive ved med at gemme mig bag denne undskyldning, men at erkende at jeg simpelthen bare er en skidedårlig hundefører er jo heller ikke rart, så jeg kæmper videre og håber at jeg efterhånden får tingene lidt mere på plads.

Derfor glæder jeg mig afsindigt til vores Irlandstur, der foruden intensiv træning hos Con McGerry også indeholder et lille smut til Skotland og Bobby Dalziel.


21.08.2006

Don er blevet far

Det er godt nok ved at være en lidt gammel nyhed, men som sædvanlig har jeg ikke haft tid til at opdatere hjemmesiden.

Den 3. august blev Don far for første gang og der er 3 dejlige og store hanhvalpe, hvor af de to savner nogle aktive hjem. Mor til hvalpene er Zia. 

Læs mere om hvalpene på www.skoubo.net. Hvis du er interesseret i en hvalp fra dette kuld, så kontakt Gitte og Jeppe på telefon: 28 34 86 10.


27.07.2006

Misforståelse

Ja man skal jo passe på med hvad man skriver, for det skrevne ord har det åbenbart med at blive misforstået. Derfor vil opmærksomme læsere se at jeg har rettet lidt i teksten omkring den ulyksaglige parring mellem Cap og Spunky

Men for nu at fjerne enhver misforståelse overfor de der måtte have læst den oprindelige tekst, hvor jeg (måske mislykket) forsøgte at spøge med at Erik morede sig over situationen og skulle have fortalt det videre.

Det var ikke ment som om at jeg var sur på Erik eller at jeg mente han bagtalte mig (som nogle faktisk har antydet)- det var alene ment som en morsomhed, fordi jeg jo aldrig selv er bleg for at fortælle det til Erik, hvis jeg har hørt noget nyt.

Jeg ved da godt at denne sjove episode flyver som en steppebrand i hele klubben, og det skal den sq da også, for det var da skidesjovt.

 • Vi har haft bestyrelsesmøde, og sidder og spiser og hygger os bagefter.

 • Vi sidder og joker fredsommeligt med at Tina stadig har hvalpe til salg efter Boss og Sille (Boss er jo Caps kuldbror og de hvalpe var ikke ligefrem planlagt)

 • Lars Jørgensen (der har avlet Cap og Boss) sidder og joker med at hunde fra ham er højpotente, har masser af kraft i sprøjten, og fuld tilfredshed fra tævernes side eller pengene tilbage osv osv.

 • Erik udbryder pludselig: Hvem er det der hænger sammen med Spunky.

 • Alle smider sig ned over bordet af grin men Erik bliver ved med at instistere på at nogen hænger sammen med Spunky.

 • Vi andre hyler om aprilsnar og tager ham overhovedet ikke alvorligt

 • Endelig rejser jeg mig og kigger ud af vinduet hvor Spunky og Cap forlyster sig

 • Mit ansigt der skifter fra ubekymret morskab til desperation må have været ca. det sjoveste der sker her i klubben i de næste ti år.

Naturligvis fortæller ALLE sådan en historie videre - jeg gør det jo selv her på siden, så vil I ikke nok lade være med at tage ilde op, hvad jeg skrev om, at Erik fortalte historien videre - jeg kan godt se at for udenforstående kan det misforstås, men det var altså bare mig der forsøgte at være sjov - jeg er IKKE sur på nogen over de griner mig - det har jeg ærligt fortjent.


25.07.2006

Hurtig opdatering

I dette supergode sommervejr er jeg ikke meget for at sidde indenfor, men her kommer alligevel en hurtig opdatering på dette og hint.

Parringer på Strærup Gods

Jeg ved jo at mange sidder og kigger og venter spændt på nyt om den sidste parring på Strærup Gods, så her kommer den:

 • Ja det er rigtigt er Spunky er blevet parret - du har sikkert hørt det allerede, så jeg kan ligeså godt komme frem med det selv.

 • Ja det er også rigtigt at hanhunden er smukke Cap, så hvalpe der måtte komme fra sådan en kombination kan forventes at blive omkring 1½ meter høje, med underlige øjne og mange tæer og meget lange tunger.

 • Ja det er også rigtigt at parringen ikke var helt planlagt, og først og fremmest fandt sted fordi jeg IKKE var klar over Spunky var kommet i løbetid.

 • JA det er også rigtigt at den fandt sted for øjnene af den samlede bestyrelse i DHK, hvorfor den var lidt svær at holde hemmelig.

 • Og hvis nogen er i tvivl så er de hvalpe ikke ligefrem velkomne da Spunky jo havde hvalpe sidste løbetid og skal have det i næste løbetid også, så hun har en tid hos dyrlæge den 14. august hvor de bliver sprøjtet af hvis hun er gravid.

 • OG nej det er IKKE Tinas dyrlæge der skal foretage undersøgelsen - Tina har i øvrigt stadig hvalpe til salg, så hvis du er ulykkelig over ikke at kunne erhverve en hvalp efter Cap, så findes der supergode hvalpe efter Sille og Boss.


Dutch Open 2005

Daff klar til start

Don nåede desværre ikke at blive rask til Dutch Open så det var kun Daff der startede dernede. Selve Dutch Open gik faktisk rigtig godt. Jeg smider stadig MANGE point i drivningerne ind i mellem, men jeg endte på en samlet 17. plads og om lørdagen var jeg endda samlet nummer 12.

Jeg er stadig ret langt fra toppen men jeg synes selv jeg er på vej derop af, så bare vent - om en 7-8 år og en 4-5 hundes tid, så skal jeg nok give eliten kamp :o)

Der er desværre ikke så mange tophandlere til start ved Dutch Open længere, så man skal ikke tro at fordi man er placeret godt der, så er det et udtryk for at man er rigtig god, men det er stadig super super god træning - 8 gennemløb på 6 dage - flere end vi har i DK på et helt år. Man har virkelig mulighed for at evaluere sin træning efter sådan en uge.

Samtidig er det enormt hyggeligt, og hvis man som vi godt kan lide at hygge med vennerne så er der også rig mulighed for det.

Se nogle af Dennis Melhedes skønne billeder her: http://www.hyrdehundeklubben.dk/

Som I kan se på et par af dem, har jeg min helt egen måde at få fårene til at gå, hvis der er interesse for dette vil der blive afholdt kurser i efteråret i fårehåndterings håndbevægelser. På Sjælland vil disse blive afholdt af Helle Poulsen, der gennemgik et intensivt kursus mandag aften (læs: Nat) og nu er fuldt uddannet :O)


Nærmeste fremtid

August er jo rejse måned. I næste uge drager Daff og jeg afsted til Nordisk Mesterskab i Norge og i slutningen af måneden skal vi til Continental hvor vi er udtaget som reserve. Der kommer jeg formodentlig ikke til start, men man har jo altid lov til at håbe, og vi kan i hvert fald snuse til stemningen og drømme om at kvalificere os i fremtiden.

Don ser endelig ud til at være i orden igen, så her i efteråret vil træningen først og fremmest dreje sig om at få ham helt klar til klasse 3 og kvalifikationskonkurrencerne samt at få Cap styrbar og klar til klasse 1 og 2 i vinter.


19.06.2006

Opdatering fra Strærup Gods

Ja jeg ved det - det er LANG tid siden jeg sidst har opdateret hjemmesiden, men til mit forsvar må jeg sige, at vejret har været vidunderligt, og hvem kan holde ud og sidde inde og klapre i tastaturet.

Nå men i gang med opdateringen .- der er jo sket så meget at jeg knap ved hvor jeg skal starte, så det kommer i en lykkelig forvirret pærevælling :O)

Hvalpene

Alle hvalpene på nær en er nu rejst hjemmefra til deres nye hjem, og jeg har hørt fra dem alle og de har det godt. Den eneste der stadig er her er Min - ja det hedder hun så altså ikke mere - hun hedder Floss og endte med at blive solgt alligevel. Men hun skal til Irland så hun rejser først når hun er 6 mdr.

Jeg har været så heldig at bytte hende med en tævehvalp, så senere på året eller i starten af 2007 skal vi hente vores måske nye avlstæve i Irland. Hun bliver efter McGerrys Dan og en af hans gode avlstæver, og vores drømmeplaner er naturligvis at hun skal have en masse skønne hvalpe sammen med Don.

De andre hvalpe er som sagt alle flyttet hjemmefra:

 • Bess
  Bor nu hos Morten på Sjælland hvor hun skal løbe agility når hun bliver stor - hun hedder nu Nasty Liebe og bliver kaldt Lib Lib… (Ja jeg ved det - hvad var der galt med Bess ?? :O)

 • Bett
  Bor nu i Tyskland hos Cornelia. Hun skal også løbe agility når hun bliver stor - Cornelia træner hos Claudia Elsner, så det bliver spændende at følge. Bett hedder nu Lynn.

 • Nell
  Bor nu i Århus hos Birte Rasmussen og hendes familie. Hun hedder nu Alba og skal være familiens øjesten.

 • Sweep
  Hedder nu Nike. Han bor hos Regin Reinhard på Sjælland, og han går med garanti en stor karriere som agilityhund i møde.

 • Bob
  Hedder stadig Bob og bor hos Maj-Lis Hansen hvor han med tiden skal være en stor og vigtig fårehund, der passer alle fårene på gården.

 • Ben
  Hedder også stadig Ben, og han er flyttet ind til Odense hvor han skal bo hos Vibeke og Frank.

 • Davy
  Hedder nu Topper og bor hos Peder Paaske i Langeskov - han skal være lydighedshund når han bliver stor.

 • Min
  Hedder som sagt Floss og skal til Irland når hun bliver stor nok. Hun er blevet solgt til Con McGerry, og skal være avlstæve og hvis hun bliver god nok også konkurrencehund, men det er ikke enhver hund beskåret at komme på hans førstehold så det tør jeg knap drømme om :O)
  (Men hold da op hvor kunne det da være sejt hvis jeg endte med at have avlet en hund der kommer til start ved Supreme……. Drømme drømme drømme….)

Flere Hvalpe

Men hvis man er interesseret i en hvalp og kom for sent til dette kuld så har Don netop parret Gitte Skoubo's Zia og de hvalpe forventes at blive født i starten af August. Hvis du er interesseret i en hvalp fra dette kuld, så kontakt Gitte og Jeppe på telefon: 28 34 86 10


Livets gang på godset.

Fårene er ENDELIG blevet klippet og er rykket ud på vores sommergræsning på Brasholm. De går på et stort skønt kuperet stykke jord, der lige er blevet pudset af, så det er de mest vidunderlige træningsfaciliteter jeg har her i sommer/efterår.

Besætningen er blevet forøget med 10 styk jeg har købt af Tony, og det er den skønneste flok træningsfår jeg har haft nogensinde - så det er en sand fryd at tage ud og træne.

Vores 3 væddere går herhjemme på den gamle agilitybane, der er blevet hegnet efter alle kunstens regler men det er desværre ikke godt nok for de høje herre. Jeg har lige brugt 5 stive timer på at lede efter bæsterne i hele Strærup og omegn, for de var da trasket ud af deres mark. Daff den vidunderlige hund gjorde et fantastisk stykke arbejde i meget højt korn og uvejsomt terræn og udelukkende pga af hans præstation står de alle 3 igen i deres indhegning.


Hundene

På trods af gode træningsfaciliteter er der desværre ikke så meget at træne med.

Spunky har været halt i over en måned, hun skal til Fakse og undersøges på onsdag, men efterhånden tror jeg overhovedet ikke hun kommer i gang igen. Det var ellers meningen at HJ skulle overtage hende efter Dutch Open men der bliver naturligvis ikke noget Dutch Open til hende i år, så jeg har startet med hende for sidste gang - hvis hun bliver i orden igen er hun HJs hund.

Don skulle have debuteret i Open i Holland i stedet for Spunky, men også det ser sort ud - han blev sendt efter en flok får sidste mandag og kom tilbage på 3 ben (han havde dog fårene med…)

Han har heldigvis ikke brækket noget men forvredet forknæet - og selvom dyrlægen siger at han burde være i tiptop form i løbet af 14 dage hænger også hans deltagelse i en lille tynd tråd. Han kommer naturligvis ikke til start hvis han ikke her helt 100% i orden.

Daff er derimod endelig helt i orden igen efter at han trak hoften af led i februar. Det har ellers holdt hårdt, og der var tider hvor jeg var meget bange for, at han aldrig ville komme helt i orden igen - jeg har jo hele tiden hans dårlige HD status i baghovedet, men den lange pause i læmmesæsonen har været det der skulle til, og jeg vil næsten sige, at han går bedre end nogensinde før.

Jeg vil ikke love at han vinder en masse på konkurrencebanen, men han er vidunderlig herhjemme, og han gør hver eneste opgave i den daglige drift til en leg, og samtidig er han så vidunderlig glad hele tiden - jo der er ingen tvivl om at han gør mit liv lykkeligt.

Cap er stadig en lille unge - men voksenlivet er så småt ved at snige sig ind på ham - og han er nu endelig stor nok til at gå i gang med træningen. Det er ikke rart at skulle holde sig på afstand af fårene, og både longeringsepisk og raslebøsse er at finde i min lille grønne bil, men vi er stadig meget uenige om, hvor han skal være placeret i forhold til flokken. Så det har lange udsigter før han bliver vist frem for offentligheden.


07.04.2006

Småspunkerne fylder 3 uger i dag

Derfor er der naturligvis opdatering af hjemmesiden med nye billeder, både enkeltbilleder og stemningsbilleder fra kassen.

Småspunkerne er slet ikke så små længere, og i går flyttede de ned i stuen i en meget større kasse.


29.03.2006

De første øjne er dukket op

Sidste nyt fra hvalpekassen:
Småspunkernes øjne begynder så småt at dukke op. Ben har åbnet begge øjne en lille smule og Bess har lukket det ene øje op.


18.03.2006

Så er det nu !!!

Så er det startet - jeg forsøger at opdatere her når jeg har tid:

 • 19:45 Der er kommet en sort/hvid tæve
 • 20:55 Der er kommet endnu en sort/hvid tæve
 • 21:20 Der er kommet en han med aftegn magen til Don
 • 22:45 Så kom der endnu en han - også med fin bred blis
 • 22:50 Endnu en han - denne her er næsten helt sort
 • 23:20 Endnu en næsten sort - denne gang en tæve
 • 00:35 Der er kommet en han med helt klassiske aftegn
 • 00:58 Der var lige en tæve mere - næsten helt sort
Og her ligger Spunky så med hele flokken og hygger sig, det blev altså til 4 tæver og 4 hanner. Det ser ud til at en af tæverne er trefarvede og resten af kuldet er sort/hvide.


18.03.2006

Så er det lige op over

Så nærmer vi os hvalpenes ankomst. Temperaturen er i dag faldet ned under 37 grader, og der har den været siden middag. Spunky er lige begyndt at kradse i aviserne i fødeskabet.

For folk der ikke kender Spunky lyder fødeskab som noget underligt noget, men Spunky elsker skabe og sover hver nat i mit klædeskab. Sidste kuld hvalpe kom også til verden i skabet på kontoret, så med det i baghovedet klargjorde jeg ikke bare den fine nye fødekasse, men også hendes fødeskab, og det er naturligvis det sidste hun har valgt.

Jeg vil løbende opdatere hjemmesiden det næste døgns tid hvor jeg regner med, at alle småspunkterne ser dagens lys.

Det er i øvrigt store fødeweekend på godset for læmningerne er i fuld gang så jeg ryger fra Spunky til stalden og tilbage igen - skønt med småfolk...

Spunky gør sig klar i fødeskabet
Den fine nyt men tomme fødekasse


20.01.2006

Spunky er tilbage på godset

Så er Spunky vendt hjem efter sin fornøjelsestur hos Moss, og fornøjelse må man sige hun har haft. Hun er parret på 10. - 12. - 14. - 15. og 17. dagen - og de to dage hun var på sit højeste nåede Erik ikke engang at lukke boksdøren efter hende før de hang sammen.

Den lille ..... tøs :O)


13.01.2006

Spunky er parret første gang

Så er Spunky blevet parret første gang - hun lader jo ikke en chance gå fra sig og lækre Moss kan hun jo overhovedet ikke stå for, så straks han ankom stillede hun sig an. Normalt står hun første gang på 11. dagen, men Moss var åbenbart så uimodståelig at hun ikke kunne vente.

I hvert tilfælde stod hun på 10. dagen denne gang.


08.01.2006

4. kvalifikation og nytårskonkurrencen

Daff gik ganske forrygende godt for mig i 4. kvalifikation og vi endte på 7. pladsen. Det er vores hidtil bedste resultat og særligt momenterne deling, fangefold, singling var en fed fed fornemmelse. Jeg har virkelig fornemmelsen af at vi begynder at forstå hinanden og jeg stoler virkelig 100% på at Daff nok skal redde mig ud af de situationer min ikke eksisterende erfaring roder os ud i.

Mine arme hang langt over mit hoved hele aftenen, så undskyld til alle jer der synes jeg var SÅ meget for meget. Jeg er bare så ufattelig lykkelig over at jeg ejer Daff.

Men hovmod står som alle ved for fald - søndagens konkurrence med Don fik mine arme lidt ned igen - her viste jeg virkelig min manglende erfaring og overblik - det gik ikke særlig godt.

Men ak ak ak - mine arme er på vej opad igen - de kan simpelthen ikke blive nede når jeg tænker tilbage på Daffs tur lørdag - undskyld altså... :O)


03.01.2006

Spunky er kommet i løbetid

Spunky har brugt hele efteråret på at drille mig ved ikke at komme i løbetid så alle mine smarte beregninger om hvornår og hvordan og hvorfor overhovedet ikke holdt stik.

Med i går skulle Don øjenspejles pga en parring og så tænkte jeg at hun ligeså godt kunne komme med.

Det var åbenbart det der skulle til, for her til morgen var der bid.

Spunky bliver parret med Eriks Moss igen, og hvalpene forventes født omkring 20. marts og er så salgsklare ca. midt i maj.

Alle interesserede købere er velkommen til at henvende sig - men købere der skal bruge arbejdshunde bliver foretrukket.


18.12.2005

Trial i Nordtyskland

Daff lavede sit hidtil bedste resultat da han blev nummer 6 i konkurrence i Nordtyskland.

Jeg havde igen problemer med tildrivningen, men derefter kom vi stærkt igen og sluttede som sagt på en 6. plads.

Jeg var meget meget tilfreds med Daff og der er nu ingen som helst tvivl om at han er førstehunden på Strærup Gods :O)


03.11.2005

Både Don og Spunky er DNA testet fri for CEA

Endelig kom de ventede resultater fra Optigen i USA. Både Spunky og Don havde fået taget blodpøver til DNA testen for CEA/CH og det viste sig heldigvis at de begge er testet NORMAL hvilket vil sige at de ikke bærer det syge gen. Vidunderligt nyt og beslutningen om at Spunky skal parres næste forår med Eriks Moss igen står nu helt fast.

Ligeledes står Don nu til rådighed for interesserede tæveejere med velegnede tæver.

Don
Spunky


27.09.2005

Daff fik sølv ved årets DM i klasse 2

Daff gør alt hvad han kan for at fravriste Spunky pladsen som førstehund i staben.

I weekenden startede jeg ham for første gang i klasse 2, og det gjorde han over alt forventning.

Om lørdagen vandt han klassen og om søndagen gik han ligeså godt. Men her præsterede Finn og Mac et næsten fejlfrit løb og sendte mig ned på andenpladsen.

Sammenlagt måtte jeg også se mig slået af Finn, men det er ingen skam at tabe til ham og jeg er meget meget glad for 2. pladsen i årets danmarksmesterskab.

Spunky gjorde det også ganske godt - der var dog lidt fejl i begge løb, så hun endte på en samlet 4. plads.


Præmieoverrækkelsen.
Foto: Dennis Melhede


02.08.2005

Velkommen til Daff

Jeg får snart forbud mod at tage ud i samfundet alene - sidst jeg gjorde det gik det helt galt for mig - igen....

Med mig hjem havde jeg nemlig Akersborg Daff, Nikolaj Wiig Hansens tidligere hund, der sikkert er kendt i de fleste kredse for at være den dejlige hund med de dårlige hofter.

Daff er allerede faldet fint til og vi bliver forhåbentlig så kendte med hinanden at jeg kan starte kvalifikationskonkurrencerne med ham til vinter.

Der kommer billeder og mere nyt så snart jeg får tid.